Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Så här började allting:

Så här började allting:
“Mamma! Pappa! Kan vi göra osten som vi åt hemma hos mormor och morfar i Nablus?” Samar och Mohammed tittade på varandra och då sade Samar till sin 11 åriga dotter  “Vilken bra idé hjärtat!” Inte visste Samar och Mohammed då, att 3 år senare skulle de starta upp ett litet mejeri med namnet Nablus Mejeri.

Hemma i Nablus:
Samar och Mohammed bodde tillsammans med sina barn i en by intill staden Nablus. I byn fanns det en familj som hade kor, får och getter som fick beta fritt i den närliggande bergstrakten. Den färska mjölken och osten såldes till byborna. Samar, Mohammed och deras barn konsumerade mycket av den mjölken. Förutom att dricka mjölken färsk så gjorde de bland annat yoghurt som sedan skulle bli Labneh (Yoghurtbollar).

Svens Gård:
Väl i Malmö jobbade Mohammed med reklamutdelning. En solig sommardag var det dags att dela ut reklamblad runt Bara området och utanför byn fick han syn på korna som han tidigare sett springa fritt. Nu samlade Mohammed modet och körde in till den lilla gården för att fråga om han kunde köpa sig lite mjölk, då möts av en stor gårdshund och Sven som tillsammans med sin fru ägde gården samt korna. “Ja men det är klart att du får” sade Sven och tog fram en 5 liters dunk och fyllde den med mjölk från en mjölkbehållare. “Du får ta med den nästa gång om du vill ha mer mjölk” sade Sven. Mohammed nickar med ett stort leende. Med mjölkendunken i passagerarsätet beger sig Mohammed hem till familjen i Malmö.

Hemma i Malmö:
För inte så länge sedan hade familjen varit på besök hemma i Nablus. Det var första gången sedan de flyttat till Malmö. Nu hade de hittat Svens gård och börjat konsumera mjölk från gårdens 20 kor. Samar och Mohammed var överlyckliga med tillgången till färsk och helt obehandlad mjölk. "Det är som att vara i byn, hemma i Nablus. "Vi kunde själva koka upp (pastörisera) mjölken för att dricka det med sin fulla fetthalt”

Besök oss på våra sociala medier sajter.

Vill du veta var du kan köpa våra produkter?